Spomladanski koncert


6 - Kopija

 

V soboto 30.maja je v dvorani Gimnazije Kranj (ki nam mimogrede prijazno odstopa prostore za vaje), izzvenel Spomladanski koncert v organizaciji Gorenjskega okteta.

Ker smo letošnje leto pogosto sodelovali z različnimi pevskimi sestavi (Carmen Manet, Ingenium Ensemble)  smo se tudi za zaključni koncert odločili povabiti goste. Tokrat pravzaprav najbližje sosede; kranjski ženski kvartet Emmu Kvartet in Škofjeloški oktet.

Kot že tolikokrat, se je dvorana Gimnazije Kranj kljub ne najbolj reprezentativnem izgledu, izkazala za akustično najbolj primeren prostor v Kranju. Prijazen prostor do pevca je še posebej pomemben za manjše vokalne zasedbe, ki so nastopile tokrat. Poleg tega je koncertni prostor napolnila čudovita publika, ki je aktivno sooblikovala čudovit pevski večer.

Otvoritvena tretjina koncerta je pripadla gostiteljem. Predstavili smo na novo naštudirane skladbe. Med njimi tri  skladbe nastale v zadnjih letih. Praizvedbo skladbe Gašperja Jereba V tvoj spomin, Ubi Caritas norveškega skladatelja Ola Gjeila in za zaključek Ljubim Ambroža Čopija na besedilo Ferija Lainščka.

Srednji del koncerta so s svojimi glasovi zapolnila dekleta iz Emmu Kvarteta ob subtilni spremljavi pianista Lovra Freliha. Publiko so popeljale tudi v svet »popularne« glasbe. Zazvenele so tudi skladbe kot O Shenandoah,  Halleluyah Leonarda Cohena, do Cvetje in poletje Jureta Robežnika.

V domače vode so nas vrnili pevci Škofjeloškega okteta. Zadnjo tretjino koncerta so zazvenele uspešnice železnega oktetovskega repertoarja.  Med drugimi  Ljubavne pesmi iz Rezije Rada Simonitija, Ribniška Franceta Marolta, do priredbe Na Golici Slavka Avsenika mlajšega.

Da je koncert dokončno izzvenel v majski večer, smo vsi nastopajoči združili glasove v Pa se sliš  Karola Pahorja in pospremili zadovoljne poslušalce v noč.

Pomemben del koncerta je bilo vsekakor tudi  druženje pevcev po koncertu. Enotno mnenje je bili, da je tovrstnih srečanj premalo, saj se praktično sosedi skoraj ne poznamo.

Gorenjski oktet pa čaka še sodelovanje na koncertu ob 50 letnici naših pevskih prijateljev Ljutomerskega okteta.

Vsekakor smo pa v mislih tudi že na samostojnem Letnem koncertu, ki bo predvidoma v novembru. se vidimo!

g82 8

e2 2

s1 1

Scroll to Top