In je bilo kaj slišati

splet

V Baročno dvorano radovljiške graščine nas je povabil naslov koncerta Pa se sliš.In je bilo kaj slišati!

Gostiteljem Gorenjskemu oktetu so se pridružili izjemni mladi pevci iz skupine Ingenium Ensemble. Ti so se nam na odru pridružili praktično direktno po osvojenem prestižnem tekmovanju v Tolosi; le nekaj mesecev nazaj so si pokorili tekmovanje v Arezzu.

Sem ter tja se zgodi tak čaroben trenutek, ko vse okoli tebe sodeluje v doživljanju lepega. V dvorani je bilo že od uvodnih taktov svete preproščine korala Ave Maria čutiti neko mistično napetost. Pevci smo dajali občinstvu , oni so energijo vračali; še čudovita dvorana je dajala vtis, da želi sodelovati v dogajanju. V prvem delu smo za napetost in tople aplavze skrbeli pevci Gorenjskega okteta.

Ko je bila dvorana že  dodobro razgreta smo oder prepusti svojim našim odličnim gostom. Ti so iz takta v takt, iz skladbe v skladbo na dih jemajoč način dokazovali, zakaj osvajajo srca publike in žirije širom Evrope. Glasba v njihovi interpretaciji zaživi neko novo življenje in deluje tako preprosta. Logična. V najboljši maniri so nam predstavili,kam gre zborovsko petje danes. Publika je srčno sprejemala vsak ton , vsak gib in koncert je valovil proti koncu kot ena sam velika hvalnica lepemu petju.

Koncert je nepredstavljivo hitro  prišel do konca. Če so bili prvi takti  koncerta namenjeni mistični preprostosti korala, smo za zaključek  vrnili h koreninam. Moči smo združili  v narodni Pa se sliš, in odzvonili v noč….

Vtisi koncerta, bodo v naših srcih še nekaj časa odzvanjali.

Scroll to Top